İletişim

Vajinoplasti

Vajinoplasti –  – Vajina Daraltma

Vajinoplasti, vajina daraltma olarak da bilinen vajinayı sıkılaştırmak için tasarlanmış bir prosedürdür. Vajinoplasti, en az labioplasti kadar tercih edilen önemli bir ameliyattır. Jinekolog hekimler tarafından uygulanan bu ameliyatlar hastanın sağlığına kavuşmasında ve günlük hayatını daha rahat geçirmesine yardımcı olur.

Yaşın ilerlemesi, gebelik, vajinal doğum gibi pek çok durum vajina yapısını etkileyebilir. Bu durumlar sonunda hastanın vajinasında genişleme gözlenebilir. Bu durum, cinsel hayatı etkileyebileceği gibi bireyin enfeksiyon kapma, gaz çıkarma gibi sorunlarla karşı karşıya kalmasına da neden olabilir. Ankara Vajinoplasti ameliyatlarında oldukça popüler bir merkez olup, son derece donanımlı kliniklere ve uzman cerrahlara sahiptir.

Ankara Vajinoplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Ankara Vajinoplasti, tek aşamalı bir işlemdir. Estetik görünümü artırmak için daha sonra revizyonlar yapılabilir, ancak genellikle sigorta kapsamında yapılan bir işlem değildir. Ankara vajina daraltma operasyonlarında, vajina girişinden itibaren içe doğru 6-7 cm’ye kadarlık kısımdan dokular çıkartılır. Daha sonrasında vajina içi emilebilen dikişler ile dikilerek dokular bir araya getirilir ve böylece vajina daraltılmış olur.

Vajinoplasti ameliyatı genellikle 1-3 saat arasında sürmektedir. Bu süreç vajina yapısına ve cerrahınızın tecrübesine bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Vajinoplasti için alanında uzman doktorlarla çalışmak ve daha önceki başarılarına dair araştırmalar yapmak ameliyat öncesinde araştırmanız gereken en önemli konulardan biridir. Vajinoplasti operasyonlarında hastalarımızın en iyi sonucu almaları için Ankara Vajinoplasti kliniğimizde en kaliteli ve hijyenik hizmeti sunuyoruz.

Vajinoplasti Doğum Yaptıktan Ne Kadar Süre Sonra Yapılabilir?

Vajinoplasti operasyonu, doğum yaptıktan en az 6 ay sonra yapılmasını tavsiye ediyoruz. Bu, epizyotomi gibi yapılması gereken herhangi bir dikişe iyileşme zamanı sağlar. Ayrıca bu süre zarfında hamilelik ve doğumdan kaynaklanan şişlik ve esnemeler de azalacaktır. Jinekolojik cerrahınız, vajinal gençleştirmeniz için doğum sonrası bir plan yapmak üzere sizinle birlikte çalışabilir.

Doğum, vajinal kasların gevşemesi ve vajinal kanalın genişlemesi nedeniyle sürtünme ve cinsel zevkin azalmasına neden olabilir. Vajinal gençleştirme, fazla dokuları uzaklaştıran ve vajinanın altındaki kasları sıkılaştıran bir işlemdir. Artan cinsel zevk ve artan özgüvene ek olarak, bazı kadınlar Vajinoplasti sonrası idrar kaçırma sorununun da çözüldüğünü bildirmiştir.

Vajinoplasti Operasyonu Sonrasındaki Süreç Detayları

Vajinoplasti, her ne kadar hem lokal hem de genel anestezi yöntemleriyle sağlansa da hastaların büyük bir kısmı genel anesteziyi tercih ediyorlar. Vajinaya yerleştirilen gazlı bez tampon veya stentleme cihazı 5 ila 7 gün boyunca yerinde kalır. Çıkarıldıktan sonra, hastaya genellikle cerrah tarafından sağlanan dilatörlerle birlikte vajinal dilatasyon talimatı verilir. Dilatasyon programları cerrahınızın yöntemlerine göre değişkenlik göstermektedir.

Vajinoplasti operasyonundan 3-4 gün sonra işe ve hafif aktivitelere dönebileceksiniz. Jinekolojik cerrahınız, 4-6 hafta sonra egzersiz ve cinsel ilişkiye devam etmeniz için sizi serbest bırakacaktır. Bu sürecin sonunda işlem yapılan bölge tamamen iyileşmiş olur. Vajinanın yeniden gerilmesini önlemek için vücudunuza iyileşmesi için uygun zamanı vermeniz önemlidir.

Vajinoplasti Operasyonunun Riskleri Nelerdir?

Her ameliyatta olduğu gibi vajina daraltma operasyonları için de çeşitli riskler mevcuttur. Vajinoplasti teknikleri de kanama, enfeksiyon ve anestezi kazaları gibi genel riskler taşır. Ankara Vajinoplasti sonucunda nadirde olsa yara izleri oluşabilir bu da ileride yapılacak düzeltici ameliyatları olumsuz anlamda etkileyebilir. Ameliyattan sonra derin damarlarda kan pıhtıları da oluşabilir. Bu gibi cerrahi riskler, özellikle sağlıklı bireylerde çok az karşılaşılan durumlardır.

Bazı özel nedenlerden kaynaklanan riskler de mevcuttur. Vajinoplasti için spesifik riskler, kişinin uterusu olup olmamasına bağlı olarak vajinal fistül, uterovajinal, kaf prolapsusu ve kapalı uçta diversiyon koliti içerir. Bu özel nedenlerden kaynaklanan riskler ise şunlardır:

  • Aşırı darlık
  • Sinir hasarı
  • Fistül

Labioplasti operasyonu hakkında bilgi almak için tıklayın

 

Sizi Arayalım

    X